woensdag 24 februari 2016

Woensdag

Vanochtend zijn de jongens gewekt door de directeur. De helft van de meisjes moesten om half 8 wakker geschud worden. Na een stevig ontbijt vertrokken we naar het Visserijmuseum. Daar leerden we over de vissers van vroeger en nu. Hoe ze leefden, werkten en zwaar moesten zwoegen voor een succesvolle vangst. De poppen in het vissershuisjes waren indrukwekkend. Ze leken levensecht. Zo echt dat enkele leerlingen schrokken. 3A werd rondgeleid door juf Siska en juf Hajjar en 3B door juf Lizzy en de directeur.

Na de rondleiding kregen ze er een workshop, knopen maken. Dit was op bepaalde momenten hilarisch. Juf Hajjar had meer begeleiding nodig dan de kinderen. De halve knoop, de monniksknoop, de vissersknoop en de paalsteek.

Na het middagmaal hebben we even buitengespeeld en werden de kinderen verrast door het bezoek van juf Viviane, juf Nina en juf Stéphanie. Samen met hen gingen we naar het strand en deden we een heuse zandkastelenwedstrijd. Als bij wonder was het een gelijkstand en won iedereen. Als prijs kregen we een lekker snoepje.

Voor het avondmaal hebben we onze schatkisten gevuld met onze strandvondsten en speelden we spelletjes onder leiding van juf Nina. We genoten ervan.
Na een stevige portie spaghetti namen we afscheid van de directeur en juf Stéphanie en juf Nina. Juf Viviane blijft nog een dagje langer.

Tijdens een spannend spelletje Cluedo ontdekten onze top detectives Soumaya en Tutku dat juf Marlies een moord had gepleegd in de inkomhal van de school met een passer. Dat was even schrikken. :-)

Moe maar voldaan viel







































































iedereen als een blok in slaap.

Tot morgen.

































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten