donderdag 26 februari 2015

De voorlaatste dag















Hier zijn we weer.....

Een beetje meer vermoeid dan anders vanwege een onderbroken nachtrust. We zijn met 18 kindjes een beetje ziek geweest. We hebben de juffen de hele nacht bezig kunnen houden met verschonen, poetsen en troosten. Buikgriep heeft ons te pakken gekregen. 's Morgens is de dokter geweest en heeft de zieke kindjes nagekeken en kregen een wonderpilletje. Sommigen onder ons hebben in de voormiddag gespeeld op het domein de anderen hebben kunnen genieten van extra nachtrust. Na de lunch (een wortelsoepje, frietjes, balletjes in tomatensaus en gegrilde courgetten) zijn de kinderen die zich fit genoeg voelden met 2 juffen naar het strand vertrokken voor de garnaalvisser te paard aan het werk te zien. De andere juffen bleven met de kindjes die nog extra wilden rusten in ons bed.

We vertrokken met visnetjes in de motregen naar het strand, de garnaalvisser stond heel ver van ons af omdat het eb was. We hebben met onze visnetten zelf ook visjes gevangen en aan de meeuwen gegeven. Het paard van de garnaalvisser is zeer diep in het water gegaan want hij vond niet zoveel garnaaltjes. De zee was zeer aanlokkelijk, ook in de winter. Met liters water in onze laarzen en doorweekte broeken vertrokken we terug naar het hotel samen met de garnaalvisser.

Toen we aankwamen zijn we de kindjes gaan wakker maken die niet mee konden gaan (ondertussen voelden ze zich al beter) want de garnaalvisser ging de garnaaltjes klaarmaken. Wist je dat een levend garnaaltje er grijs uitziet? Hij stak de garnaaltjes in zout kokend water, ze werden na een korte tijd roze. Nadat we afscheid hebben genomen van Nikki (het Belgisch trekpaard) mochten we de garnaaltjes proeven. Mmmmmmm wat zijn verse garnaaltjes lekker!!

Terug genezen en klaar voor de Evenaarsquiz!! De wilde beesten, de bokken, de panters, de vrienden, de coole boys, de slimme spelers, the girls, happy, de stralende sterren en de Marokkaanse rappers waren de groepsnamen. Wat hebben we toch creatieve kinderen. De quiz bestond uit een muziekronde, logoronde, zee-ronde, mixmax en 3 doe-opdrachten (om ter snelste een beker water drinken, stoelendans en een ballon tussen de buiken kapotdrukken). De quiz was superleuk en we vonden veel antwoorden.

Na het avondeten (stokbrood met verschillende soorten kaas en charcuterie) maakten de juffen de winnaars van de quiz bekend. De wilde beesten wonnen de Evenaarsquiz!! We konden niet snel genoeg uit de douches zijn om ons mooi te maken voor de bonte avond. De juffen gaven ons complimentjes over hoe mooi of origineel we eruit zagen, dat vonden we fijn!

EINDELIJK...... DE bonte avond! We hebben gedanst en werden getrakteerd op een drankje en een knabbeltje. De sfeer zat er goed in. Uitgeput gingen we richting ons bed, we waren zeer snel in dromenland.

Tot morgen op onze inpakdag :-)



















1 opmerking: