vrijdag 17 maart 2017

De laatste volledige dag op sportklassen

De ochtend begon met een mooi zonnetje. Het weerbericht had ons een hele zonnige dag beloofd en dat is het ook geworden. Na alweer een goede nachtrust, waren we klaar voor onze laatste volledige dag in het sportkamp. Het weer zag er goed uit en we hadden er opnieuw zin in.

Na het gebruikelijke ontbijt hebben we samen op het grasveld verschillende spelletjes gespeeld. We waren begonnen met allerlei varianten van tikkertje. Daarna hebben we nog telefooncentrale gespeeld. Dat ging al iets moeilijker, maar we hebben toch maar weer een nieuw spel geleerd. Als laatste hebben we nog een klein voetbalwedstrijdje gehouden tussen de meisjes en de jongens. 

Daarna was het weer tijd voor twee activiteiten. De ene sport heette ‘Bumball’ en was heel grappig. Je moest een soort hesje aandoen waarbij er velcro op je borst en poep zit. Daarmee moet je dan de bal proberen op te vangen of van de grond halen. We hebben goed gegooid, samengespeeld en vooral gelachen. De andere activiteit was rondrijden met go-carts. Er waren er verschillende dus moesten we ze wel allemaal eens uitproberen. De juffen hebben ook flink meegespeeld, dat was soms een grappig zicht. Er gebeurden een paar kleine ongelukjes, maar ach dan zijn we al voorbereid wanneer we later met de auto gaan rijden… 😉

Na onze inspanningen stond er weer een warme maaltijd voor ons klaar. Een groentesoep als voorgerecht. Als hoofdgerecht kregen we vink met tagliatelle en aubergine in tomatensaus en natuurlijk ook een vegetarische versie. Als nagerechtje was er vanillepudding. Na het eten kregen we even vrij om vrij te spelen.

In de namiddag waren er weer twee hele leuke activiteiten gepland. Ondertussen was het zonnetje al goed aan het schijnen en konden we buiten baseball spelen. We mochten zelfs met een echte batt slaan. Gelukkig mochten we de tweede keer wel een tennisracket gebruiken , want gemakkelijk was dat niet. We hebben goed gelopen en er zijn zelfs enkele homeruns gemaakt. Daarna hebben we mogen proeven van sportstapelen. Dan moet je bekertjes met één hand op een bepaalde manier stapelen en weer opruimen. Heel tof en enkele onder ons bleken zelfs een natuurtalent. Misschien moeten we eens aan de juffen en meesters op school vragen om dat ook aan te kopen.

Als vieruurtje kregen we een appel of peer en een appelsiensapje. Wanneer dat op was, konden we weer vrij spelen. Hier op het sportkamp is er ook een andere school, maar die kinderen zijn wel wat ouder dan ons. Zij zitten al in het vijfde of zesde leerjaar. We hebben ons toch niet laten doen en hebben samen met hen een heuse voetbalwedstrijd gespeeld. Toen het zonnetje haar laatste warmte gaf, was het alweer tijd om aan tafel te gaan. De koks hadden een extraatje voor ons.

Naast de gebruikelijke boterhammen konden we ook voor een hotdog eten of een vegetarische lasagne kiezen.
Na het avondmaal was het tijd om in de douche te gaan en ons goed te wassen. Vandaag werden alle haren gewassen door de juffen zoals in een echt kapsalon. We moesten ons wel echt goed wassen want deze avond was er een heuse pyjamaparty. We trokken onze mooiste pyjama aan en dansten op leuke muziek. De juffen hadden zelfs een chipje en drankje voor ons voorzien. Als verrassing kwam juf Lotte ook nog mee feesten. Het was heel leuk en we hebben weer hele mooie herinneringen voor later. Moe en tevreden kropen we in ons bedje voor de laatste nacht.

Slaapwel en tot morgen!




PS: We hebben het hier wel naar ons zin maar we gaan toch heel blij zijn om jullie terug te zien.














































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten