woensdag 15 maart 2017

Sportklassen dag 3: Avontuur. Sport. Bezoek. Ontspan.

Deze ochtend konden sommigen onder ons wat moeilijker uit bed. We hebben dan ook al twee dagen heel veel bewogen en veel gesport. En dat zorgde ervoor dat we wat meer slaap nodig hadden. Maar vol zin voor een nieuwe dag, stonden we op en maakten ons klaar voor alweer een nieuwe (zonnige) dag vol sport en spel.

Na alweer een stevig ontbijt speelden we ‘Dikke Berta’ en ‘Koningsbal’. We moesten echt samenwerken en dat was niet altijd gemakkelijk, maar uiteindelijk slaagden we er wel in.
Daarna waren er weer twee nieuwe activiteiten voorzien: speleohutten en tagrugby. In de speleohut moesten we een parcours afleggen in een hut waarbij we niet wisten of we nu naar boven, naar opzij of naar onder moesten kruipen. Uiteindelijk slaagden we er allemaal in om de uitgang te vinden en voor de durvers onder ons kon je nog een keer het parcours afleggen, maar dan in het donker. Daarna speelden we tagrugby waarbij we eerst een korte uitleg kregen over de spelregels en we dan direct een wedstrijdje konden spelen. Dat was pret! Met het zonnetje op onze gezichtjes was het zeer aangenaam buiten vertoeven.

Al snel was het weer etenstijd en vandaag stonden er frietjes op het menu. Eerst een groentesoepje, dan frietjes met stoofvlees (of een vegetarische versie) en als afsluiter kregen we een lekker frisko. Die hebben we gezellig samen buiten op het speelveld opgegeten.

In de namiddag waren er volksspelen en teambuilding voorzien. De volkspelen gingen normaal gezien binnen door, maar juf Liesa en juf Stéphanie vonden het te mooi weer om binnen te zitten dus hebben ze de spelletjes al snel naar buiten gebracht. Zo konden we leuk buiten in het zonnetje spelen. We hebben sjoelbak gespeeld, gekegeld en nog andere spelletjes die we niet kenden, maar wel leuk vonden. Terwijl we aan het spelen waren, kregen we bezoek. Mijnheer directeur, juf Siska, juf Marlies en juf Lotte kwamen ons een bezoekje brengen. Daarna hebben we nog spelletjes gespeeld waarbij we leerden samenwerken. Niet altijd gemakkelijk, maar wel heel leuk.
Als vieruurtje kregen we sinaasappelsap en een frangipanekoekje. Terwijl wij lekker smulden, konden de juffen die op bezoek waren samen met de directeur een spel voor ons klaarzetten. We moesten een moord oplossen…. (een cluedospel in het echt) Allemaal heel spannend, maar tijdens het spel bleek dat er kaartjes verdwenen waren en kon het spel niet meer gespeeld worden. Dat was wel heel jammer.


Op het avondmenu stonden er weer boterhammetjes. Die blijven toch nog steeds lekker. Na het eten hebben we ons pyjama aangetrokken en werden we naar een grote zaal gebracht. De juffen hadden een verrassing voor ons: een film. We installeerden ons knus bij elkaar en keken naar ‘Rio’. Dat was een leuke film. En als extra verrassing kregen we nog een lolly van mijnheer directeur en popcorn. Het was een leuke avond en ook weer een hele leuke dag vol leuke dingen. Moe en voldaan kropen we in ons bedje om zoet te dromen.


















































































 Slaapwel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten